Skip to content

HPP-PUBLIC
Steden & Overheidsinstellingen

HPP-PUBLIC
Steden & Overheidsinstellingen

Steden (+100.000 inwoners), overheidsinstellingen, regionale ontwikkelingsmaatschappijen en woningcorporaties spelen een belangrijke rol in de interactie tussen commerciële ontwikkelaars en investeerders en de uiteindelijke gebruikers van vastgoed. HPP erkent volledig de betekenis van die positie en wil die (publieke) spelers bínnen het HPP-huis een volwaardige plek geven, waardoor de onderlinge samenwerking en kennisuitwisseling kan worden aangejaagd.

Omdat het vastgoed zich nadrukkelijk niet tot onze landsgrenzen beperkt, verwelkomen wij in het belang van de trans-Europese samenwerking en kennisuitwisseling bij HPP-PUBLIC zowel binnenlandse als buitenlandse gemeenten en regionale overheden als leden.
De leden van HPP-PUBLIC ervaren een buitengemeen interessant netwerk met een breed spectrum aan relaties tussen tal van publieke en commerciële partijen in de Europese vastgoedsector. Om dit te bereiken organiseert HPP jaarlijks een reeks evenementen voor haar deelnemers en het Europese HPP-netwerk, desgewenst in samenwerking met derde partijen.

> Komt u onze HPP-PUBLIC Community versterken?
U krijgt toegang tot deze HPP Community via aanmelding of op uitnodiging van HPP. Het HPP-bestuur weegt uit oogpunt van kwaliteit en betrouwbaarheid uw aanmelding en beslist uiteindelijk wie wordt geaccepteerd als lid.

KOMENDE ACTIVITEITEN

Onze HPP-PUBLIC-leden

Klik op het logo en scroll omlaag voor meer informatie 

Het Rijksvastgoedbedrijf zet vastgoed in om de doelen van de rijksoverheid te realiseren. Dit doet zij in samenwerking met lokale partijen en met oog voor hun belangen. 

 De samenstelling van de portefeuille zorgt ervoor dat wij altijd kunnen voldoen aan de continu veranderende vastgoedbehoefte van de rijksoverheid. Dit doen wij door nieuw vastgoed te verwerven, overtollig vastgoed te verkopen en het vastgoed in beheer te houden. Vastgoed is meer dan alleen gebouwen en grond. Vastgoed vormt onze wereld, onze toekomst, onze dromen en onze ambities. Als grootste vastgoedorganisatie van het land dragen wij bij aan een beter Nederland. 

 Vastgoed 

Het Rijksvastgoedbedrijf is verantwoordelijk voor het beheer en onderhoud van de grootste en meest diverse vastgoedportefeuille van Nederland, waaronder gevangenissen, gerechtsgebouwen, kazernes, luchthavens, defensieterreinen, ministeries, havens, belastingkantoren, rijksmonumenten, musea en paleizen. Wij stellen deze gebouwen en terreinen beschikbaar om te voldoen aan de vastgoedbehoefte van de rijksoverheid. Onze deskundige medewerkers ontwikkelen onze strategie en beleid en begeleiden het beheer en onderhoud, de aankoop en verkoop, de bouw, verbouwing en renovatie en de ontwikkeling en herontwikkeling van de panden in onze portefeuille. 

Cijfers 
Het Rijksvastgoedbedrijf heeft 2.900 medewerkers. Wij onderhouden en beheren bijna 900 vierkante kilometer grond – vier keer de oppervlakte van Amsterdam – en gebouwen van in totaal bijna 12 miljoen vierkante meter. 

Vastgoedtransacties 
Wij kopen, verkopen of heronderhandelen jaarlijks gemiddeld 180.000 vierkante meter. Om succesvolle transacties te garanderen, houden wij de vastgoedmarkt en stedelijke trends nauwlettend in de gaten. Ook controleren wij of de tarieven die wij betalen voor het huren van kantoren marktconform zijn. Het Rijksvastgoedbedrijf verhuurt ruim 900.000 vierkante meter kantoorruimte op de Nederlandse en internationale vastgoedmarkt. 

Vertegenwoordigers in het HPP-netwerk:

Anneloes van Boxtel
Programmadirecteur


Connect with Anneloes:

Nico Smiet
Programmadirecteur

Connect with Nico:

Tessa Flantua
Directeur Gebieds- en Vastgoedontwikkeling

Connect with Tessa:

Rijksvastgoedbedrijf

Korte Voorhout 7
2511 CW The Hague

Arnhem is een opwindende en inspirerende stad. Met haar vele parken en levendige culturele scene is het een geweldige stad om in te wonen en te bezoeken. De hoofdstad van de provincie Gelderland biedt ook de ideale omgeving voor bedrijven die actief zijn in de nieuwe energiesector. 

De gunstige ligging tussen de Randstad in Nederland en het Ruhrgebied in Duitsland is een van de redenen waarom de regio Arnhem/Nijmegen een uitstekende toegangspoort is tot de Europese markt. 

Met zijn kennis van slimme energiesystemen en duurzame mobiliteit, gecombineerd met de creativiteit die het te bieden heeft, is de regio Arnhem een vruchtbare broedplaats voor innovaties. 

Vertegenwoordigers in het HPP-netwerk:

Kirsten van Rijen
Development Manager

Connect with Kirsten:

Yvonne van der Graaf
Cluster Director Project and Interim Managementent 

Connect with Yvonne:

De WFMG ondersteunt alle bedrijven en economische ontwikkelingen in de stad Mönchengladbach. Het creëren van nieuwe banen is een centraal doel. Een sleutel tot succes is de ondersteuning en assistentie van de WFMG voor gevestigde bedrijven in Mönchengladbach en alle investeerders. Een dynamische vastgoedsector biedt volop kansen voor bedrijven met een uitbreidingsstrategie. 

Netwerkactiviteiten 

De WFMG promoot sterke en duurzame clusters in Mönchengladbach, zoals machinebouw, logistiek, mode, gezondheidszorg en de creatieve industrie. De afgelopen jaren stonden de digitale bedrijven en de winkelpanden in het middelpunt van de belangstelling met projecten als de samenwerking tussen eBay en de WFMG, die nog steeds bestaat. Voor de vastgoedsector ontwikkelden de inwoners van de stad en de lokale economie het masterplan MG 3.0. De nieuwe stedelijke ontwikkelingsstrategie “mg+ wachsende Stadt” is gebaseerd op dit masterplan en biedt investeerders nieuwe perspectieven en projecten voor de groeiende stad Mönchengladbach. 

WFMG en HPP 
Door de lange en succesvolle samenwerking tussen Holland Property Plaza en WFMG zijn internationale vastgoedinvesteerders geïntroduceerd op de Duitse markt. Nieuwe investeringsmogelijkheden zoals “Seestadt mg+” en het “Nordpark” bieden nog steeds ruimte voor ideeën. 

Vertegenwoordigers in het HPP-netwerk:

Ulrich Schückhaus
Managing Director

Connect with Ulrich:

Günes Somtürk

Günes Somtürk
Prokuristin/Authorized Officer

Connect with Günes:

Wirtschaftsförderung Mönchengladbach GmbH

Neuhofstraße 52
41061 Mönchengladbach
Germany

Staedion 

Als sociale woningbouwvereniging verhuren wij al ruim twintig jaar goede en betaalbare woningen in Den Haag en omstreken. Van sociale huurwoningen tot vrije sector-, studenten- en seniorenwoningen. Maar ook voor een koopwoning, bedrijfsruimte of parkeerplaats kunt u bij ons terecht. 

Representatives in the HPP-network:

Dre Boidin
Managing Director

Connect with Dre:

Gijsbert van Herk
Bestuursvoorzitter

Connect with Gijsbert:

Staedion

Koningin Julianaplein 2
2595 AA Den Haag

Maastricht is een internationale stad met een unieke ligging in het hart van de Euregio en goed verbonden door diverse snelwegen en nabijgelegen luchthavens. 

De stad met een opvallend karakter en schoonheid, ook in de omgeving, is de thuisbasis van ruim 120.00 inwoners. Ongeveer 31% van deze inwoners is van buitenlandse afkomst en velen van hen zijn gerelateerd aan de universiteit en de vele (Europese) instellingen en internationaal georiënteerde bedrijven die de stad te bieden heeft. De 11.025 bedrijven van de stad bieden werk aan ruim 75.225 mensen in een overwegend kennis- en servicegerichte economie. 

Ondanks de turbulente economische tijden heeft Maastricht ervoor gekozen om fors te investeren in de kwaliteit van haar stad. De stad heeft een beleid van innovatieve stadsvernieuwing gevoerd en is van plan om haar aantrekkingskracht in de komende jaren verder te vergroten door € 1,5 miljard te investeren in: 

  • Het uitvoeren van grootschalige infrastructuurprojecten, waaronder de aanleg van een tunnel onder de A2 en verbeteringen aan het verkeersknooppunt Maas en herontwikkeling van het A2-gebied en omliggende wijken; 
  • Versterken van de economische vitaliteit, het innovatief vermogen en de kenniseconomie (Brightlands Maastricht Health Campus, Universiteit Maastricht, United World College, United Nations University); 
  • Herontwikkeling van bestaande bedrijventerreinen (nieuwe kades en trimodale toegang tot de Beatrixhaven, Steelport Maastricht); 
  • Transformeren van het bestaande stedelijke gebied door verbetering van de woonomgeving inclusief de toevoeging van 2 nieuwe stadsparken. 
  • Herstructurering van oude industriegebieden tot levendige woonwijken gecombineerd met detailhandel, cultuur, vrije tijd en moderne bedrijven. 
  • Lightrailverbinding Maastricht (NL) – Hasselt (BE). 

Maastricht nodigt ondernemers en investeerders uit om te bespreken hoe we de kwaliteit van onze stad verder kunnen verbeteren. 

Vertegenwoordigers in het HPP-netwerk:

Fred Sijben
Director Projects and Real Estatre

Connect with Fred:

Karolien Leonard
Director City Development & Economy

Connect with Karolien:

Marjolein Gijselaers
Portfolio Manager Real Estate

Connect with Marjolein:

Francois Weerts
Manager Real Estate

Connect with Francois:

Met ongeveer 168.000 inwoners is Apeldoorn de elfde stad van Nederland. Groeiend en ontwikkelend richting 180.000 inwoners. De koninklijke geschiedenis is nog steeds zichtbaar en voelbaar in de stad. En als groene hoofdstad van de Veluwe breidt het zich vanzelfsprekend uit met oog voor de groene omgeving. Apeldoorn wil de groenste stad van Europa worden. Daarom wil de stad koploper zijn op het gebied van duurzaamheid, klimaat en energietransitie. En is het de proeftuin van Nederland voor verstedelijking gecombineerd met vergroening. 

In Apeldoorn vind je voldoende ruimte om te wonen, werken en leren. Het is een stad met allure, historie en moderne, inspirerende architectuur. Met een mix van hoog- en laagbouw, uitstekende voorzieningen en goede bereikbaarheid. Daarnaast is het de stad van veiligheid, strategisch gelegen en qua kennis, met onder andere het Centrum voor Veiligheid, Defensie en de Politieacademie. Apeldoorn is in ontwikkeling en zal zich blijven ontwikkelen. 

Bezoek Apeldoorn en ontdek wat de stad te bieden heeft! 

Vertegenwoordigers in het HPP-netwerk:

Johan Moolenaar
Concern Director Space & Economy

Connect with Johan:

Gebiedsontwikkeling SchieDistrict 

Schiedam ligt op de best bereikbare plek, vlakbij Rotterdam, in het dichtstbevolkte stedelijke gebied van Nederland. Het heeft een aantal unieke attracties zoals de grootste windmolens ter wereld en een historisch stadscentrum. Schiedam staat vooral bekend om zijn jenever (de ‘Jeneverhoofdstad’) en scheepswerven en momenteel om de offshore-industrie. 

Onze stad spreekt de pioniersgeest aan. De geschiedenis is nog tastbaar en de kansen zijn zichtbaar. Schiedam is inmiddels ook een broedplaats voor innovatieve bedrijven in de Mechatronica. 

Projectontwikkelaars zien enorme kansen in Schiedam, vooral omdat steeds meer mensen interesse tonen in wonen in een historische omgeving. Het programma SchieDistrict is een dynamisch antwoord op planningsuitdagingen om de kwaliteit van leven te verbeteren door bedrijventerreinen te herstructureren en te innoveren, duurzame woningen te bouwen en banen te creëren. 

Door het woningaanbod en de voorzieningen te verbeteren, zorgen we ervoor dat getalenteerde, economisch succesvolle burgers in onze stad blijven en verbeteren we de opwaartse sociale mobiliteit van onze burgers. 

De participatieve aanpak van SchieDistrict, gecombineerd met slimme inkoopstrategieën en ruimte voor private initiatieven, minimaliseert bovendien het publieke financiële risico. 

Vertegenwoordigers in het HPP-netwerk:

Lydia Buist
Project director Schiedam

Connect with Lydia:

NS Stations is de business unit van NS die zich bezighoudt met zowel vastgoed asset management en de ontwikkeling van nieuwe en bestaande stationslocaties, als met operationeel vastgoedmanagement en horeca/retailontwikkeling op transportknooppunten.  

NS Stations richt zich op alle activiteiten in en rond stations. Het ontwikkelen, exploiteren en beheren van stationslocaties vereist visie. Een visie op het probleem van bereikbaarheid en een visie op de bijdrage die veelzijdige en aantrekkelijke stationslocaties kunnen leveren aan de oplossing. Een visie op de economische betekenis van een sterke stadsidentiteit en de rol die het station daarin kan spelen. En een helder begrip van de behoeften van onze klanten. Alleen vanuit zo’n breed perspectief kunnen we optimaal profiteren van de kansen van het stationsgebied. 

Vertegenwoordigers in het HPP-netwerk:

Daan Klaase
Manager Planontwikkeling at NS Stations

Connect with Daan:

Sebastiaan de Wilde
Directeur Vastgoed

Connect with Sebastiaan:

NS Stations
Katreinetoren, Stationshal 17
Utrecht, 3511 CE

Limburg, een regio in het hart van Europa, ondergaat een metamorfose. Brightlands is een levendige, internationale community waar 30.000 innovatieve ondernemers, talentvolle onderzoekers en veelbelovende studenten dagelijks werken aan de grote uitdagingen op het gebied van circulariteit, gezondheid, voeding en datawetenschap. 

In deze open omgeving leidt wetenschappelijke kennis die alle soorten grenzen overschrijdt tot nieuwe producten. Het stimuleert ondernemerservaringen en nieuwe vormen van onderzoek en onderwijs. Dit levendige ecosysteem heeft bijvoorbeeld al geleid tot de creatie van synthetische materialen die botweefsel repareren, of innovatieve materialen en coatings voor duurzame en gezonde gebouwen en blockchaintechnologie die de voedselketen transparanter maakt. Op basis van deze Brightlands-fundamenten bouwt Limburg aan een kennisgedreven economie, die bijdraagt aan de groei van de Nederlandse economie. 

Het geheim van succes 

Brightlands tilt Limburg naar wereldniveau. Wat is het geheim van het succes? Brightlands ligt midden in de technologiedriehoek Eindhoven-Leuven-Aken, in de Europese ‘Blue Banana’ en in het hart van een van de grootste tuinbouwgebieden van Europa. Brightlands ligt bovendien centraal tussen de grote zeehavens Rotterdam en Antwerpen en het Rijnland. Hier vindt 40% van de Europese chemische productie plaats, goed voor 240.000 banen. Wij creëren innovaties via een unieke aanpak waarbij wetenschap zich richt op plekken waar markten ontstaan. 

Vier Brightlands-campussen groeien: Brightlands Chemelot Campus, Brightlands Maastricht Health Campus, Brightlands Smart Services Campus en Brightlands Campus Greenport Venlo. Gestimuleerd door nauwe samenwerking tussen overheidspartijen, kennisinstellingen en het bedrijfsleven werken zij aan de grote vraagstukken op het gebied van gezondheid en duurzaamheid. Dat is ons geheim voor succes. 

Het DNA van Limburg: kennis, logistiek, maakindustrie, toerisme 

Limburg gaat aan de slag met stadsontwikkelingsplannen voor Venlo, Roermond, Weert, Sittard-Geleen, Heerlen-Parkstad (de IBA-aanpak). En dan is er nog Maastricht. De hoofdstad van Limburg profileert zich als Europees centrum van cultuur en kennis, maar ook als ideale locatie voor congressen en tentoonstellingen, waaronder de internationale kunst- en antiekbeurs TEFAF of (dit jaar bijvoorbeeld) wereldcongressen over archeologie en neuromodulatie. 

Vertegenwoordigers in het HPP-netwerk:

Gideon Walraven
Adjunct-Clustermanager bij het cluster Programma’s & Projecten

Connect with Gideon:

Met 160.000 inwoners is Enschede het stedelijk hart van Oost-Nederland. Enschede ligt in de regio Twente, met 627.000 inwoners. Een bruisende en energieke stad. Direct op de grens van Nederland en Duitsland gaan stedelijke dynamiek hand in hand met rust en natuur. 

De regio Twente is een (inter)nationale, technologisch hoogwaardige, ondernemende en innovatieve kennisregio. Op Kennispark Twente gaan innovatie en ondernemerschap hand in hand. Inmiddels hebben ruim 400 bedrijven zich gevestigd op Kennispark Twente en is het terecht de grootste innovatiecampus van Nederland. 

Innovatieve ondernemers zien Enschede als een aantrekkelijke vestigingslocatie vanwege de aanwezigheid van de kennisindustrie, de hoogwaardige werklocaties en de hoge woonkwaliteit. 

Vertegenwoordigers in het HPP-netwerk:

Bernadette ter Huurne
Development Manager Enschede City Area

Connect with Bernadette:

Jannetta van Zwol – Van de Pol
Concerndirecteur

Connect with Janetta:

Malkis Jajan

Malkis Jajan
Wethouder

Connect with Malkis:

Wooncompagnie is een non-profitorganisatie op de Nederlandse huurwoningmarkt, regio Noord-Holland, met als primaire taak het ontwikkelen, investeren in en beheren van sociale woningen voor mensen met een bescheiden inkomen. Wooncompagnie biedt sociale woningen met de laagst mogelijke huur, zonder concessies te doen aan omvang en kwaliteit. 

Wooncompagnie streeft ernaar het sociale woningsegment te behandelen als een verlengstuk van het vrije marktsegment, door een vergelijkbare verscheidenheid aan woonopties te bieden. Iedereen moet kunnen kiezen hoe en waar hij of zij wil wonen, ongeacht zijn of haar inkomen. Sociale huisvesting is immers niet primair een investering, maar een thuis! 

Wooncompagnie heeft momenteel een portefeuille met meer dan 14.000 sociale huurwoningen in de provincie Noord-Holland. 

Vertegenwoordigers in het HPP-netwerk:

Anneke Timmermans
Regisseur Woningen

Connect with Anneke:

Stefan van Schaik
Directeur-bestuurder bij Wooncompagnie

Connect with Stefan:

Woonzorg Nederland is een sociale woningcorporatie en zet zich in voor bijna 45.000 senioren en mensen met een zorgvraag. Een enorme diversiteit aan mensen, qua culturele achtergrond, inkomenspositie en vitaliteit. Zoveel bewoners, zoveel wensen; onze uitdaging is om iedereen betaalbaar, zelfstandig en comfortabel thuis te laten wonen. Ook als ze minder vitaal worden en meer zorg nodig hebben door ouderdom of een beperking. 

Woonzorg Nederland is marktleider in seniorenhuisvesting (clusterwoningen) en zorgvastgoed (verpleeghuizen). 

Vertegenwoordigers in het HPP-netwerk:

Cees van Boven
Bestuursvoorzitter

Connect with Cees:

Woonzorg Nederland
Professor E.M. Meijerslaan 3
1183 AV Amstelveen